Veckans topplista vecka 19: Oförglömliga huvudkaraktärer

Dags att börja dagen på bloggen med Veckans topplista som anordnas av Johannas deckarhörna. Temat den här veckan är
OFÖRGLÖMLIGA HUVUDKARAKTÄRER
——————

Efter att ha läst böcker i hela mitt liv finns det såklart en hel del oförglömliga huvudkaraktärer jag kan välja mellan och det gör det svårt att bara välja fem. De flesta av de jag valt är sådana som jag följt under en lite längre tid men det finns också ett par från de senaste åren. Böckerna är inte listade i någon inbördes ordning och titeln är länkad till recensionen där det finns mer info om boken

1. Eld i håg av Stieg Trenter
Fotografen Harry Friberg är en riktig 40-talscharmör, snabb i både tanke och ord, Stockholmare ända in i själen.

2. Gigolomordet av Mehmet Murat Somer
Om det är någon som är oförglömlig så är det transvestitdetektivenHop-çiki-yaya-deckarna. Audrey Hepburn-stil och med kunskaper i thaiboxning löser hen mord och annan brottslighet i Istanbul3. Mord i blått av Jan Mårtenson
Antikhandlare Johan Kristian Homan är en av mina favoriter som jag följt ett bra tag. Han är inte precis någon actionhjälte utan helt enkelt mysig. Kunnig inte bara inom sin egen genré, antikviteter utan kan också en hel del annat. Älskar mat, sin siameskatt Cleo och sin fästmö Francine som är chef för SÄPOs personskyddsenhet.4. Slaktaren av Gabriella Ullberg Westin
Kriminalinspektr Johan Rokka är en stor favorit. För mig påminner han väldigt mycket om en viss skådespelare och lite om min farfar så jag har en klar bild av hur han ser ut, hur han låter och hur han agerar i olika situationer. Han är en stor och trygg nallebjörn.
5. Vänner i nöd, vänner i död av Pia F. Davidson
Veera, en av huvudpersonerna i Pia F. Davidsons trilogi är så på pricken lik en av mina bekanta att ibland undrar man. Samma slagfärdighet, samma sinne för humor, samma förmåga att lösa kniviga situationer


OBS! Du har väl sett att det finns en tävling här på bloggen där man kan vinna ett pocketpaket? Regler och anmälan finns HÄR

Posted in Okategoriserade.