Good Girl av Mary Kubica

18812405

Handling
Som dotter till en framstående domare i Chicago har Mia Dennett ignorerat sin pappas förväntningar och blivit bildlärare på en skola för problembarn. En kväll går Mia till en bar för att träffa sin tillfälliga pojkvän, men när han inte dyker upp gör hon valet att gå hem med en främling. Till en början verkar Colin Thatcher vara ett säkert one night stand med sitt inställsamma sätt och sin torra humor.

Colins jobb är att kidnappa Mia, som ett led i en invecklad utpressningshistoria, och att överlämna henne till sina uppdragsgivare. Men planen tar en oväntad vändning när Colin plötsligt bestämmer sig för att gömma Mia i en övergiven stuga mitt ute i ingenstans, på flykt från både polisen och de personer som anlitat honom. Mias mamma och kriminalkommissarie Gabe Hoffman gör allt de kan för att hitta dem. Men ingen hade kunnat förutspå den härva som slutligen får hela familjen Dennetts värld att rämna.

Recension

Den här boken blev ett spontanköp när jag var ute och handlade för något år sedan då jag ville bredda min läsning. Jag har precis upptäckt genren Thriller och börjar uppskatta den allt mer. Dum som jag är har jag alltid förknippat Thrillers med Deckare som jag absolut inte kan läsa utan att bli uttråkad men Thrillers, ja det är en ny favoritgenre helt enkelt!

Det som gjorde att jag ville läsa just den här boken var att kidnappningen helt enkelt inte blev som den skulle och jag var väldigt nyfiken på vad som skulle hända även om jag redan av att läsa baksidestexten kunde ana vart det skulle luta. Jag hade inte helt fel men uppskattade boken väldigt mycket ändå. Gillade att man fick läsa händelserna från olika håll, nämligen Mias, Colins, Mias mamma Eve och kommissarien Gabe. Man fick egentligen inte veta exakt vad som hände fören i det sista kapitlet och det var också något som jag gillade otroligt mycket. För att vara en Thriller blev det en väldigt mysig och känslosam bok. Den ”överraskande twisten på slutet” som Aftonbladets recensent så fint beskrev den var inte överraskande alls, jag hade sett det komma sedan lite drygt halva boken men den var välskriven och riktigt bra. Man kände att det var ett värdigt slut för den hade kunnat sluta på olika sätt och på detta sätt fick alla olika sorters läsare ett värdigt slut på boken.

Posted in Okategoriserade.