Störst av allt av Malin Persson Giolito

Originaltitel: Störst av allt
Sidor: 367 (Inbunden)

”De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta.”

Jag tror inte jag är ensam om att bli lite sådär avig mot böcker som blir jäääättehyllade. Ofta tar det längre tid innan jag läser dem även om jag kanske är nyfiken ändå. Som med Störst av allt, lovord från alla håll och kanter, men jag har avvaktat lite och känt ”Kan den verkligen vara så bra?”. Jag har bara läst en bok i den här stilen förut, där man följer någon genom en rättegång med tillbakablickar på vad som hänt och det var Kvinna inför rätta, den var jag inte direkt imponerad av. Kanske bidrog det till att göra mig mer tveksam här?

Svaret på frågan? Kan den verkligen vara så bra som alla säger? JA! Det kan den! Herregud vilken bra bok! Jag är så glad att jag äntligen tog tag i det och lånade den från syrran. Det har varit svårt att slita sig från den för sådana nödvändiga saker som sömn. Jag har velat läsa, läsa, läsa. Det är så hemskt och sorgligt och spännande. Inte spännande som i action hela tiden, men att följa händelseutvecklingen, sakta få ta reda på vad som lett upp till att Maja nu ställs inför rätta. Är hon skyldig? Oskyldig? Vad hände egentligen!

Har du inte läst den ännu, gör det! Det är lätt en av de bästa böckerna jag läst hittills i år.

Posted in Okategoriserade.