The Deal

24920901Författare: Elle Kennedy
Serie: Off-Campus #1
Utgivningsår: 2015
Länkar: Amazon och Goodreads
Läst: November 2016

OMG! Det här var en sådan bok som jag inte kunde lägga ifrån mig. Redan första kvällen läste jag 30% och var tvungen att tvinga mig själv att lägga ifrån mig boken kl 12 på natten för att sova. Jag var med rätt, väldigt trött på jobbet dagen efter. Wow så bra den var. Det är så synd att bokens framsida ger en helt fel bild av vilken typ av bok detta är.

Här möter vi helt vanliga Hannah som har en förälskelse i fotbollsspelaren Justin men hennes känslomässiga bagage gör att hon inte vågar ta första steget. Garrett, kapten i ishockylaget och en av skolans mest populära personer, håller på att misslyckas i en kurs och övertalar Hannah till att hjälpa honom studera mot att han ser till att Justin skall bli intresserad av henne. Hannah vars största intresse är musik och inte sportidioter tvekar först men väljer sedan att gå med på den avtalen. Vad kan gå fel?

Jo allt. Men herre min dar vad bra det var. Jag trodde detta ändå skulle vara en ganska ytlig bok men här är det betydligt mer än väntat som gömmer sig mellan pärmarna. Karaktärerna är väldigt djupa och man kan lätt relatera till dem. Dom är sårbara, unga vuxna som försöker finna sin plats i samhället. Ämnet våldtäkt, collage, droger och allt runt omkring tas också upp i boken vilket gör historien ännu djupare. Jag hade förväntat mig triangeldrama och en klassisk, klyschig handling och slut men det var det verkligen inte. Kennedy är en känd författare för mig och här har hon verkligen överträffat sig själv. Jag tror inte jag har gett en enda av hennes böcker en femma tidigare. Fantastiskt. I bok två får vi träffa Logan som är Garretts bästa vän och vi ser honom en hel del i denna boken. Verkar som en super mysig karaktär också med många lager och djup. Så ska definitivt läsa bok två.

betyg5

Posted in Okategoriserade.